Festonneren

Festonneren is een vorm van tapijt omzoomen. Bij een festonsteek wordt garen om het tapijt gelegd en vervolgens vastgestikt met een transparante draad. Hiermee wordt rafelen van het tapijt voorkomen.
Bij het festonneren van een tapijt verliest het tapijt zijn scherpe zijkant. Daarnaast geeft festonneren een luxe uitstraling aan het tapijt, alleen maar voordelen dus. Festomat is in het bezit van 4 moderne festoneer machines die regelmatig onderhouden worden. Wij hebben al 25 jaar ervaring op het gebied van festonneren enweten alle fijne kneepjes van het vak. Dit resulteert in een vlotte en vooral goede service!

Omdat er altijd ca. 1000 verschillende kleuren garen op voorraad zijn, is er zeker een passende kleur voor uw tapijt bij. Wilt u langskomen om een tapijt te laten festonneren maak dan eerst even een afspraak want onze machines worden veelvuldig gebruikt en voorkomt dus lange wachttijden. Ons personeel helpt u graag verder met een de keuze van een juiste kleur festonneergaren zowel als de keuze van een materiaal. U kunt hierbij denken aan Nylon, Polypropyleen, wol of polyester. Naast festonneren kunt u voor tapijt omzomen ook kiezen voor banderen.  Voor meer informatie neem contact met ons op!

Contact

 

DSC05381

Festomat diensten